Fa uns dies aterràvem a Inhambane (Moçambic) per formar part d’una formació dirigida a organitzacions de la societat civil en incidència política en els districtes de Vilankulo, Jangamo, Maxixe, Zavala i la ciutat d’Inhambane.
L’objectiu d’aquesta formació no és un altre que repensar el rol de les organitzacions en les polítiques públiques de gènere formalitzant un pla estratègic d’incidència política contra la violència masclista. El que es vol, dit amb altres paraules, és analitzar el paper de la societat civil en els espais de coordinació i incidència, alimentant la seva influència en les polítiques públiques de gènere i internacionalitat a través de la seva participació activa en espais de coordinació com el Mecanisme Multisectorial d’Atenció Integral a Dones Víctimes de Violència.
L’obertura de la formació l’ha realitzat l’ambaixador espanyol Alberto Cerezo, qui ha destacat la importància de la lluita contra la violència de gènere, expressant la seva satisfacció per la participació de diversos homes en aquesta formació. Però, sens dubte, el més esperat d’aquests dies espera ser el desenvolupament d’un pla estratègic d’incidència política en l’àmbit de la prevenció i la lluita contra la violència de gènere.
Novament, el model d’abordatge de les violències masclistes en Inhambane deixa patent l’important paper de la societat civil i de la xarxa d’agents de proximitat que, sota cap circumstància, haurien de quedar al marge de la presa de decisions, l’organització de la vida social i la resolució de conflictes.
Les catorze organitzacions que estan participant de la formació són Famod, Asupha, Ademo, Mahlalhe, Abalisa, CKE, Acumuza, Acodeza, ATTV, FAFI, Acoder, API, Utomi i OSC Jangamo.
Amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.