Engeguem la campanya #DretsRereLaPorta

Engeguem la campanya #DretsRereLaPorta
18 febrer 2020 Almena Cooperativa Feminista

El primer vídeo, Què passaria si no hi fossin?, posa en valor el treball de la llar i les cures

Sabies que el 95% de les treballadores de la llar i les cures treballa més de 8 hores diàries sense cobrar les hores extra? Sabies que el 85% té contracte de 5 hores, que impossibiliten poder realitzar les tasques encarregades? Sabies que el 50% no pot menjar fins que finalitza aquestes tasques?

Almena Cooperativa Feminista inicia la campanya #DretsRereLaPorta per sensibilitzar i denunciar les condicions del treball de la llar i les cures. Difosa a través del web i les xarxes de la cooperativa, la campanya es basa en cinc vídeos breus sobre diferents temàtiques i protagonitzats per les mateixes treballadores, que ens expliquen la seva situació i les seves reivindicacions de primera mà.

Sota el títol Què passaria si no hi fossin?, el primer vídeo està situat al mateix lloc de feina, una casa, que es mostra desendreçada i bruta a l’inici per fer reflexionar sobre el valor del treball de la llar i les cures. I és que les treballadores de la llar tenen cura de la nostra casa, de la nostra gent gran, dels nostres infants. I a l’igual que la resta, el vídeo finalitza amb el lema: “Rere la porta hi ha professionals de la llar i les cures. Rere la porta hi ha treballadores, hi ha drets!”.

Per dur a terme aquesta campanya, Almena ha treballat conjuntament amb les organitzacions Sindillar Sindihogar, Mujeres Migrantes Diversas, Mujeres Pa’lante, Grupo Libélulas i Catàrsia. A més, s’ha rebut el suport de l’Observatori Jeanneth Beltrán i l’associació Malen Etxea. El projecte està finançat per Oxfam Intermón i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.