Ens sumem al 8M!

Ens sumem al 8M!
29 febrer 2024 yvonnefuertes

Un any més, ens sumem a la convocatòria de l’Assemblea 8M de Catalunya: una jornada de vaga feminista el proper 8 de març i una manifestació a Barcelona el mateix dia a les 18 hores.

Us convoquem al punt de trobada de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, que en aquesta edició serà al carrer Rosselló amb Passeig de Gràcia, per unir-nos juntes a la marxa que arribarà fins a Arc de Triomf, on tindrà lloc l’acte final. Aquesta convocatòria sota el lema ‘Dones, lesbianes i trans dempeus contra les precarietats, les fronteres i els genocidis’ neix de l’espai de coordinació del 8 de març Assemblea 8M format per companyes de diversos col·lectius feministes, sindicats, comitès de barri, assemblees territorials i organitzacions socials i polítiques d’arreu del territori català, que manté el fil violeta de la història des de les primeres convocatòries feministes del 8 de març a Catalunya.

Enguany, amb el lema escollit, volem reforçar el compromís d’assenyalar els tres eixos de violència que travessen les nostres vides i l’actualitat com són les precarietats, el règim de fronteres i els genocidis. Volem posar els nostres cossos i les nostres veus per fer visible que els impactes d’aquestes violències no només tenen una expressió: ressonen en les nostres diversitats i juntes els hi podem plantar cara. És des d’aquí que recollim l’experiència de les feministes que ens han precedit, que fem de la seva lluita la nostra i ampliem els marcs per a fer del feminisme l’espai on les invisibles, les que mai som tingudes en compte, les qui som deshumanitzades i a les que se’ns nega la nostra agència puguem ser, existir, reconèixer-nos i acompanyar-nos. L’Assemblea 8M és i vol ser aquest espai on lluitar plegades. Farem del 8 de març una jornada de vaga feminista de consum, de cures, laboral i estudiantil combativa, d’autoorganització feminista, antiracista, anticapitalista i anticapacitista.

 

Més info a: https://assemblea8m.cat

Font d’origen: https://www.violenciadegenere.org/actualitat/caminem-cap-la-vaga-feminista