Reflexions i sensibilització al III Fòrum provincial contra les violències de gènere d’Inhambane

Reflexions i sensibilització al III Fòrum provincial contra les violències de gènere d’Inhambane
26 setembre 2018 Almena Cooperativa Feminista
Reflexions i sensibilització al III Fòrum provincial contra les violències de gènere d’Inhambane

Els dies 4, 5 i 6 de setembre es va celebrar el III Fòrum provincial contra les violències de gènere d’Inhambane. Es tracta d’un espai d’intercanvi i creació de coneixement que va comptar amb la participació tant d’institucions públiques com de la societat civil. En aquest sentit, el Fòrum va estar organitzat per la Direcció Provincial de Gènere i Acció Social, la Direcció Provincial de Salut i les entitats feministes Fórum Mulher i Mahlahle.

L’esdeveniment va comptar també amb el suport d’Arquitectura Sense Fronteres, l’assessorament d’Almena Cooperativa Feminista i el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Durant els tres dies, unes 175 persones aproximadament (professionals, activistes, estudiants i persones influents de les comunitats) van debatre i reflexionar al voltant de tres eixos: les violències dins de la parella i la família, les agressions i abusos sexuals, i els matrimonis prematurs i de conveniència. A més, durant les tardes es van dur a terme activitats paral·leles de conscienciació a escoles de secundària i al carrer.

Aquest Fòrum s’emmarca dins del projecte de cooperació al desenvolupament de “Millora dels mecanismes de prevenció, atenció i apoderament de les dones en situació de violències masclistes a la província d’Inhambane (Moçambic), a partir del treball en xarxa”. Es tracta d’una iniciativa liderada per Arquitectura Sense Fronteres en la qual Almena Cooperativa Feminista participa com a assessora en gènere, violències masclistes i comunicació. Aquest projecte s’està desenvolupant enguany i continuarà l’any vinent, i compta amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència Andalusa de Cooperació Internacional per al Desenvolupament.