Nova edició de l’intercanvi “Sem Barreiras”

Nova edició de l’intercanvi “Sem Barreiras”
23 desembre 2022 Almena Cooperativa Feminista

El mes de maig de 2022, realitzem la segona edició del “Sem Barreiras”, una experiència d’intercanvi entre alumnes de 4to d’ESO d’un institut de Catalunya i un institut d’Inhambane, a través d’una reflexió conjunta i compartida amb relació a les desigualtats de gènere.

En aquesta oportunitat, es van fer cinc sessions en paral·lel en l’institut “INS Salvador Espriu” a Barcelona i en la Escola Secundária de Muelé, en Inhambane, Moçambic. D’aquesta manera es van treballar els mateixos continguts en els dos territoris (adaptant-los, per descomptat a cada realitat i el seu context), i es van impulsar diferents espais de streaming perquè els i les alumnes de tots dos instituts es van conèixer en directe, van compartir experiències i intercanviessin percepcions sobre les seves realitats entorn de les desigualtats de gènere. Aquesta va ser la segona edició d’aquest intercanvi, que ja s’havia realitzat l’abril del 2021.

Aquest intercanvi va estar marcat per múltiples reflexions i dinàmiques, on els nois i noies de l’institut van aprendre nous conceptes i van començar a identificar de manera més precisa les desigualtats que existeixen al seu voltant. El concepte d’interseccionalitat va ser un dels quals més va cridar la seva atenció, ajudant-los a tenir noves eines per a comprendre la realitat.