Pràctiques per una ESS feminista, a IG Live!

Pràctiques per una ESS feminista, a IG Live!
2 desembre 2021 Almena Cooperativa Feminista

Aquest mes de desembre impulsem el cicle de converses “Pràctiques transformadores per una ESS feminista”, per tal de compartir els coneixements que ha generat el projecte “De l’experiència al relat comú: guia per incorporar la perspectiva feminista a les organitzacions de l’ESS”. Iniciat el 2018 amb l’objectiu d’identificar, desenvolupar i difondre eines concretes i replicables per a la incorporació de la perspectiva feminista en les organitzacions de l’ESS, el projecte s’ha construït a partir de les experiències i pràctiques d’Almena i d’altres cooperatives amb perspectiva feminista. Fruit d’aquest treball, s’ha publicat la “Guia per incorporar la perspectiva feminista a les cooperatives” i l'”Eina per elaborar reglaments de règim intern amb perspectiva feminista“.

Al llarg del projecte hem comptat amb el suport imprescindible de l’Elba Mansilla i l’Ana Muñoz, de La Ciutat Invisible, i de l’Özgür Güneş Öztürk i la Pelin Doğan, de Col·lectivaT, que han facilitat un assessorament expert en perspectiva feminista, cooperativisme i feminisme interseccional.

Ara volem compartir les aportacions i reflexions que han sorgit entre l’equip d’Almena i les assessores expertes durant el desenvolupament del projecte. Volem visibilitzar els debats que hem mantingut i les preguntes que ens hem plantejat, per a les quals sovint hem trobat més d’una resposta. Per això, hem organitzat per als propers dies 14 i 16 de desembre dues converses que seran retransmeses en directe a través d’Instagram. En les sessions, es posaran sobre la taula eines i estratègies concretes i aplicables. Hi haurà també un torn de preguntes en què les persones que estiguin connectades podran plantejar dubtes a través del xat.

En la primera conversa, el 14 de desembre a les 18h, l’Ana Muñoz i l’Amanda Alexanian Meacci reflexionaran al voltant de la pregunta “Com dotar-nos d’un reglament de règim intern feminista?”. En la segona, el 16 de desembre i també a les 18h, l’Özgür Günes Öztürk i l’Amanda Alexanian Meacci abordaran les reflexions que planteja la incorporació d’una perspectiva feminista interseccional a les organitzacions de l’ESS.

 

 

Conversa: Com dotar-nos d’un reglament de règim intern feminista?
Qui? Amanda Alexanian Meacci i Ana Muñoz
Quan? Dimarts, 14 de desembre a les 18h
On? IG live d’Almena (@almenafeminista) i de La Ciutat Invisible (@ciutatinvisible)

Conversa: Com incorporem la perspectiva feminista interseccional a les organitzacions de l’ESS?
Qui? Amanda Alexanian Meacci i Özgür Günes Öztürk
Quan? Dijous, 16 de desembre a les 18h
On? IG Live d’Almena (@almenafeminista)  i de Col·lectivaT (@collectivat)