Continguts comunicatius per a “Ciutats Defensores dels Drets Humans”

Continguts comunicatius per a “Ciutats Defensores dels Drets Humans”

“Ciutats Defensores dels Drets Humans” és un projecte impulsat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, que compta amb la participació de municipis catalans i altres institucions i entitats. L’objectiu és donar a conèixer la feina de defensors i defensores dels drets humans, cosa que contribueix a conscienciar la població de les ciutats participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en el dia a dia.

El fil conductor del projecte és l’estada a Catalunya d’un grup de defensors i defensores dels drets humans d’arreu del món. En el marc de la visita, participen en diversos actes (conferències, reunions institucionals, activitats en centres educatius, trobades amb mitjans de comunicació, etc.), on poden exposar les seves reivindicacions i compartir la tasca que desenvolupen en els seus territoris. Això ofereix als i les activistes suport i visibilitat internacionals.

Almena Cooperativa Feminista ha elaborat, en les darreres edicions del projecte, els continguts dels dossiers de presentació de la iniciativa i de les defensores i defensors convidats cada any. El disseny i la maquetació han anat a càrrec de Sara Lupiáñez Fontanet. Tots els dossiers es poden consultar al web del projecte.

“Ciutats Defensores dels Drets Humans” va arrencar l’any 2013 i ha tingut continuïtat des d’aleshores. Va néixer sota l’impuls de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, que el va liderar fins al 2016. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament li va agafar el relleu al 2017, coincidint amb la cinquena edició del projecte. Al 2018 “Ciutats Defensores dels Drets Humans” va agafar un nou impuls, amb la incorporació d’una desena de municipis en una nova edició al mes d’abril. Així, es va ampliar el calendari anual del projecte, que ara té dos espais centrals d’activitat, un a la primavera i un altre a la tardor.

000