Documento base per a l’I Fòrum d’Alcaldesses i Electes Iberoamericanes

Per encàrrec de la Diputació de Barcelona, realitzem el document base per a l’I Fòrum d’Alcaldesses i Electes Iberoamericanes que es va realitzar el 22 i 23 de setembre a Ciutat de Mèxic, impulsat per la Diputació de Barcelona, el Govern de la Ciutat de Mèxic, l’Alcaldia Major de Bogotà i la Intendència de Montevideo. L’objectiu d’aquest Fòrum és generar espais de reflexió, trobada, intercanvi, formació i incidència per a potenciar el lideratge feminista i avançar cap a un nou municipalisme capaç de construir polítiques locals des d’un enfocament feminista i de drets.

El document desenvolupat té com a finalitat servir de base de treball per al Fòrum. Es tracta d’un document que busca promoure reflexions sobre les polítiques públiques d’igualtat de gènere, fomentar aprenentatges comuns i impulsar una agenda política feminista conjunta que permeti avançar en les polítiques públiques de cada context i fer incidència política i social en diferents espais.

La seva elaboració ha anat en paral·lel amb l’organització del Fòrum i s’ha fet gràcies a la col·laboració dels diversos territoris impulsors. Concretament, el procés de recollida d’informació es va realitzar a través de l’anàlisi documental i les entrevistes en profunditat.

000