#DretsRereLaPorta: drets per a les treballadores de la llar i les cures

Proyecto: Tras la puerta

Cinc vídeos protagonitzats per les treballadores visibilitzen les condicions i la lluita d’aquest sector

Sabies que 1 de cada 3 treballadores de la llar i les cures viu per sota del llindar de la pobresa i sense contracte escrit ni alta a la Seguretat Social? Sabies que les treballadores de la llar i les cures poden ser acomiadades sense justificació i sense dret a atur? Sabies que el 10% afirma haver patit abusos sexuals?

Almena Cooperativa Feminista inicia la campanya #DretsRereLaPorta per sensibilitzar i denunciar les condicions del treball de la llar i les cures. I és que és urgent que l’opinió pública prengui consciència de l’extrema precarietat del sector i de les reivindicacions de drets de les dones que hi treballen.

Difosa a través del web i les xarxes d’Almena, la campanya es basa en cinc vídeos breus sobre diferents temàtiques: el valor del treball de la llar i les cures, els estereotips existents al voltant de les treballadores d’aquest sector, la realitat específica de les treballadores en règim intern, les violències masclistes i sexuals que pateixen, i la lluita organitzada que aquestes treballadores porten a terme en defensa dels seus drets.

Les protagonistes dels vídeos són les mateixes treballadores de la llar i les cures, que ens expliquen la seva situació i les seves reivindicacions de primera mà. El relat es completa amb un seguit de dades i xifres sobre els diferents àmbits tractats.

La campanya culminarà el 30 de març, Dia Internacional de les Treballadores de la Llar. Per dur-la a terme, Almena ha treballat conjuntament amb les organitzacions Sindillar Sindihogar, Mujeres Migrantes Diversas, Mujeres Pa’lante, Grupo Libélulas i Catàrsia. A més, s’ha rebut el suport de l’Observatori Jeanneth Beltrán i l’associació Malen Etxea. El projecte està finançat per Oxfam Intermón i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Idea original: Almena Cooperativa Feminista
Gravació i edició: Coralie Martin
Correcció de color: Lluís Miras

Any d’execució: 2019 – 2020.

Descarrega el material gràfic de la campanya

Ressò de la campanya #DretsRereLaPorta

000