Formació a Aigües de Mataró

Formación en Aigües de Mataró

Dijous 14 de setembre, dues companyes de l’equip d’Almena Cooperativa Feminista van donar una formació sobre conceptes bàsics del feminisme i comunicació no sexista a la Comissió d’Igualtat de l’empresa Aigües de Mataró.

Van assistir un total de vuit persones: 4 homes i 3 dones. La formació va tenir una durada de 3 hores en format presencial.

Es va plantejar una metodologia participativa que va combinar la facilitació d’eines teòriques o conceptuals amb l’aplicació de dinàmiques per a reflexionar conjuntament.

El contingut que es va tractar va ser:

  • La construcció social de gènere: sistema sexe/gènere/sexualitats; rols estereotips de gènere. Els feminismes.
  • Mecanismes que perpetuen aquest sistema: androcentrisme i socialització de gènere. Algunes desigualtats de gènere.
  • Comunicació amb perspectiva de gènere: finalitat, objectius i estructura general de la comunicació feminista i/o amb perspectiva de gènere. Context normatiu i anàlisi de la informació des de la perspectiva de gènere. Bones pràctiques per a una comunicació no sexista.
Formación en Aigües de Mataró

Les docents van ser:

Gemma Tadeo: Feminista. Llicenciada en Sociologia (UAB). Màster de Formació de Professorat de Secundària en Geografia i Història (UI1). Postgrau en Violències Masclistes (UAB) i actualment realitzant el Postgrau de Migracions Contemporànies (UAB/UB). Des de fa 10 anys treballo com a formadora i consultora acompanyant a persones, entitats i institucions entorn de la incorporació d’una perspectiva interseccional i l’abordatge de les violències masclistes.

Mary Milena Villena: Feminista. De formació, periodista especialitzada en estudis de gènere per la Universitat Pompeu Fabra (2020). Màster en Comunicació Política i Institucional per la Barcelona School of Management – BSM (2021). Tercer premi per la Barcelona School of Management – BSM en el Treball de Fi de Grau ‘La comunicació no sexista en els discursos polítics’. I segon premi per la Càtedra Ideograma – UPF de Comunicació Política i Democràcia pel mateix treball de recerca. Vaig fundar la secció feminista de Revista Mirall i vaig treballar durant dos anys com a tècnica de comunicació en l’àrea de drets socials del Ajuntament de Barcelona.

000