Formació en habilitats comunicatives orals feministes

Des d’Almena Cooperativa Feminista, i com a part del Cercle d’Economies Feministes de Coopolis, el passat 15 de maig, la Mary M. Villena i la Maritza Sore, van estar impartint una formació gratuïta i en obert sobre habilitats comunicatives orals des d’una mirada feminista i interseccional.

Hi van assistir un total de 20 dones de diferents entitats i organitzacions del tercer sector amb ganes d’aprendre tips per a comunicar oralment amb més seguretat, menys pors, més sintetització, etc. També vam debatre plegades sobre el valor de la veu pública de les dones i vam realitzar una dinàmica de rols on unes feien d’entrevistades i, les altres, de periodistes que entrevistaven.

Juntes vam construir una guia d’habilitats comunicatives orals a partir d’experiències, necessitats i preocupacions compartides. Van aparèixer dues idees clau que no s’havien recollit en els materials com:

  1. El fet que els nervis a l’hora de parlar en públic, molts cops, el receptor no els perceps. És a dir, causen una angoixa interna.
  2. El fet que molts cops, també, els nervis i les preocupacions no venen en el moment de fer el discurs en públic, sinó a posteriori, un cop ja has parlat i et pares a pensar en com ho has fet.

La mateixa formació es va tornar a realitzar el passat 19 de juny amb una assistència al voltant de 20 persones de diferents entitats feministes i antiracistes. Les dues companyes d’Almena van tornar a ressaltar les idees principals entorn de la comunicació oral feminista. I, en aquesta ocasió, des del públic també es va posar èmfasi en la importància de teixir xarxa en aquests espais en els quals poder trobar tips per a fer front a discursos o formacions en altres ecosistemes menys segurs o amables.

Qualsevol actualització sobre noves formacions aquí.

000