Publicació del document de Bones Pràctiques del Cercle d’Economies Feministes ‘Desentramant desigualtats: Experiències i pràctiques concretes entorn de la interseccionalitat’.
En el marc de la nostra participació en el Cercle d’Economies Feministes hem realitzat el mapeig de bones pràctiques d’organitzacions dins de l’ESS. Un document que es nodreix de cinc entrevistes, a més de diferents reflexions compartides en la jornada ‘Desentramant desigualtats: propostes feministes interseccionals enfront de l’edat, l’origen, la classe i les capacitats’, organitzada pel Cercle i realitzada el 21 d’abril en el Centre Cívic Cotxeres de Sants.
L’objectiu d’aquest treball és reflectir la diversitat i interseccionalitat que existeix dins de les organitzacions i les diferents eines metodològiques que s’usen per a fer front a les desigualtats.
S’han realitzat cinc entrevistes entre maig i juny de 2023 a diferents col·lectius: Acció Perifèrica, Fundació Enllaç, CIA Brots i Les n(H)eures, Sindicat de Mares en la Diversitat Funcional i Perifèria Cimarronas. Totes elles treballen, des de la interseccionalitat, temes tan diversos com l’antiracisme, la classe, el capacitisme, la salut mental, l’envelliment i la dissidència sexual, usant eines com l’art, la incidència política i social, la cultura i la visibilització per a rendir compte de les seves situacions específiques i lluitar contra els efectes de la violència.
El Cercle d’Economies Feministes, del qual forma part Almena Cooperativa Feminista, de l’Ateneu Cooperatiu de Coòpolis, vol que aquesta compilació de bones pràctiques sigui una via per a visibilitzar i manifestar el suport a aquells treballs o espais que permetin denunciar i sanar col·lectivament les violències d’aquest sistema.
Més informació a https://www.bcn.coop/practiques-transformadores-2023/.