Reglaments feministes per a les nostres cooperatives

Reglaments feministes per a les nostres cooperatives

L’octubre de 2018, a Almena vam començar a desenvolupar el projecte “De l’experiència al relat comú: guia per incorporar la perspectiva feminista a les organitzacions de l’ESS”, amb l’objectiu de generar eines concretes, difondre-les i fomentar-ne la replicabilitat. Després de gairebé dos anys de projecte, i de treball tant intern com amb d’altres cooperatives feministes, tenim una Guia que identifica els principals reptes amb què ens trobem les entitats a l’hora d’aterrar el feminisme a la pràctica i recull algunes estratègies que en faciliten l’abordatge.

Ara volem continuar avançant en aquest camí de construcció col·lectiva, i ens sembla necessari aprofundir en com plasmar en un reglament de règim intern les estratègies identificades. Per això, engeguem una nova etapa que ens ha de permetre ampliar la guia i incorporar-hi orientacions per a l’elaboració de reglaments de règim intern amb perspectiva feminista.

El fil conductor d’aquesta nova fase seran una sèrie de seminaris en línia amb cooperatives i persones expertes. Totes elles acumulen una llarga trajectòria en el treball d’aspectes que considerem especialment rellevants per a l’elaboració de reglaments de règim intern amb perspectiva feminista. A aquests seminaris hi podran assistir membres d’entitats de l’ESS que, justament, tinguin interès en adquirir eines per a l’elaboració de reglaments feministes.

En paral·lel, a Almena posarem en pràctica els coneixements adquirits en els seminaris i elaborarem un reglament propi. Durant tot el projecte comptarem amb el suport d’assessores expertes en cooperativismes, interseccionalitat i en els aspectes jurídics d’un reglament.

En aquesta segona etapa de projecte, hem decidit donar un impuls significatiu a la difusió de les eines generades, tant de la Guia com de l’ampliació específica amb la qüestió dels reglaments. Per això, entre el 2020 i el 2021 tenim previst acordar reunions i trobades amb agents clau, participar en jornades divulgatives i impartir tallers formatius.

Qualsevol persona o entitat interessada en la difusió d’aquestes eines pot posar-se en contacte amb nosaltres a través del nostre correu electrònic info@almenafeminista.org.

Aquesta nova fase del projecte està finançat per l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

000