Rere la porta: com informen els mitjans sobre el treball de la llar i les cures

Tras la puerta: cómo informan los medios sobre el trabajo del hogar y los cuidados

És un projecte finançat per Oxfam Intermón que té l’objectiu d’analitzar com els mitjans de comunicació informen sobre el treball de la llar i de les cures, i com visibilitzen les lluites de les treballadores organitzades.

Per realitzar aquesta anàlisi es va plantejar una metodologia de recerca altament participativa, amb diverses entrevistes i reunions. Hi van intervenir un ampli ventall d’actors: les principals organitzacions de treballadores de la llar i de les cures a Catalunya, algunes entitats de la resta de l’estat espanyol, acadèmiques que han investigat sobre el tema, sindicats, etc. Algunes de les organitzacions van ser, entre altres, Sindillar/Sindihogar, Mujeres Pa’lante, Las Libélulas y Mujeres Migrantes Diversas.

L’estudi elaborat amb la informació recopilada mostra dades extretes de més de 250 articles sobre aquesta temàtica, publicats entre 2017 i 2018. Les dades han estat sistematitzades amb les aportacions de les persones i organitzacions participants.

A través d’aquest treball, en què hem recollit tantes veus, esperem poder contribuir a incidir en una millora de la informació que fan els mitjans sobre el sector del treball i de les cures. És urgent que l’opinió pública prengui consciència de l’extrema precarietat d’aquest treball i de les reivindicacions de les treballadores pel que fa als seus drets.

Any d’execució: 2018 – 2019. 

000