Suport a la comunicació dels projectes “TitulArts” i “Càmeres i Drets”

Des del març de 2021, Almena Cooperativa Feminista col·labora amb el CIEMEN i Creart per comunicar i difondre els projectes “TitulArts” i “Càmeres i Drets”. Es tracta de dues iniciatives que es desenvolupen en aliança amb dues entitats locals, l’Acadèmia de Cinema del Pròxim Orient i l’Associació d’Investigació i Seguiment de la Migració a la Mesopotàmia, entitat que treballa sota el paraigua de la plataforma Göç-Der. Tots dos projectes promouen l’exercici dels drets de la població refugiada que viu a Amed, capital oficiosa del Kurdistan del Nord (Turquia).

D’una banda, “TitulArts” pretén contribuir, a través de l’acompanyament psicosocial i de l’aplicació de metodologies artístiques, a la millora de l’exercici dels drets socials, culturals, sexuals i reproductius de dones i infants en situació de refugi. El projecte es dirigeix a població refugiada d’origen sirià, d’identitat cultural kurda i àrab.

Suport a la comunicació dels projectes "TitulArts" i "Càmeres i Drets"

De l’altra, “Càmeres i Drets” cerca contribuir a apoderar el jovent refugiat en l’exercici dels seus drets culturals, econòmics i legals, individuals i col·lectius. Tenint en compte les necessitats i interessos del grup de participants, utilitza el cinema com a eina de reflexió, sensibilització i denúncia. El projecte es dirigeix a joves d’entre 18 i 23 anys d’identitat cultural kurda.

A més de promoure els drets de la població refugiada resident a Amed, ambdós projectes pretenen sensibilitzar la població catalana, connectar-la amb les i els titulars de drets amb qui es treballa, mostrar la seva capacitat de resiliència individual i col·lectiva, i visibilitzar el potencial de la creació i les metodologies artístiques en la intervenció social.

La tasca d’Almena consisteix a donar suport al CIEMEN i a Creart en la divulgació de les diferents accions i materials que es desenvolupen en el marc d’aquests projectes. Així, contribuïm en el disseny d’estratègies comunicatives, aportem els nostres coneixements en la gestió de les xarxes socials i facilitem la visibilitat d’algunes iniciatives als mitjans de comunicació.

 

Fotografia: Kibar Suvari Bozkuş.

000