Publicada la Guia per incorporar la perspectiva feminista a les cooperatives

Publicada la Guia per incorporar la perspectiva feminista a les cooperatives
18 novembre 2019 Almena Cooperativa Feminista
Publicada la Guia per incorporar la perspectiva feminista a les cooperatives

Estem molt contentes de presentar la “Guia per incorporar la perspectiva feminista a les cooperatives, construïda a partir d’experiències compartides”, en què es recullen les principals reflexions, estratègies i reptes sorgits durant el projecte “De l’experiència al relat comú” finançat per la Generalitat de Catalunya i per l’Ajuntament de Barcelona.

És un document que va dirigit a totes les organitzacions (no només cooperatives de treball) que vulguin fer un pas més en la incorporació de la perspectiva feminista.

Què trobareu dins la Guia? No hi trobareu receptes tancades, però sí moltes estratègies que les cooperatives feministes que han participat en el projecte estan duent a terme. Es proposen orientacions per posar les cures al centre, per ampliar els drets de conciliació, per garantir condicions dignes a la feina, per qüestionar les relacions de poder, per fer incidència col·lectiva i per no perdre la il·lusió pel que fem.

El valor afegit d’aquest document és que les orientacions s’han construït a partir d’experiències concretes (nostres i de les cooperatives participants) i per això pensem que són aplicables per aquelles organitzacions que realment volen apostar per un canvi intern en clau feminista.

Aquesta feina no hauria estat possible sense la participació d’algunes cooperatives feministes compromeses i amb reflexions i pràctiques molt interessants: Fil a l’Agulla, Pandora Mirabilia, Coeducacció, L’Esberla, IQ, La Clara Comunicació, IACTA Sociojurídica, Spora Sinergies, La Ciutat Invisible, Candela Acció Comunitària i Feminista, Tamaia Viure Sense Violència, i la Comissió d’Economies Feministes de la XES.

Aquest és només un primer pas per anar construint un relat feminista a mesura que anem avançant com a cooperativa. No és un document tancat, així que esperem anar nodrint-lo amb moltes més reflexions i pràctiques feministes.

Bona lectura!

Anar al projecte >

Descarregueu-vos aquí la “Guia per incorporar la perspectiva feminista a les cooperatives, construïda a partir d’experiències compartides” >