Ràdio Barberà

Ràdio Barberà
17 febrer 2022 Almena Cooperativa Feminista
Ràdio Barberá

La nostra col·laboradora, Montse Beltrán, va parlar a Ràdio Barberà sobre l’elaboració d’una Guia d’estil amb perspectiva feminista per a l’Ajuntament de Barberà del Vallès, un projecte en el que estem treballant des d’Almena Cooperativa Feminista.

L’objectiu d’aquesta guia és aportar una sèrie de recursos i eines per emprar el llenguatge inclusiu en tots els canals de comunicació institucionals de l’Ajuntament, i així contribuir a la visibilització de les dones i de tots aquells col·lectius que han estat invisibilitzats històricament pel llenguatge androcèntric i patriarcal.

Lamentablement, l’ús del masculí genèric continua sent una de les formes més habituals per designar a grups compostos per homes, dones, i persones dissidents de gènere. No obstant, moltes persones no es senten representades per aquest ús del llenguatge. Si utilitzem el masculí genèric constantment, estem fomentant, creant, i reproduint, una realitat androcèntrica. En canvi, si modifiquem la nostra manera de parlar i de comunicar, podem contribuir a generar un entorn inclusiu, respectuós amb la diversitat, amb perspectiva feminista i interseccional.