Un milió de signatures per a blindar l’avortament

Un milió de signatures per a blindar l’avortament
25 abril 2024 yvonnefuertes

Des d’Almena Feminista ens hem sumat a la campanya ‘La meva veu, la meva decisió’ per a blindar el dret a l’avortament, segur, gratuït i accessible a Europa. Una Iniciativa Ciutadana Europea que, sent l’equivalent a una Iniciativa Legislativa Popular a Espanya, necessita aconseguir el milió de signatures per a ser admesa a tràmit.

La falta d’accés a l’avortament per a les dones en moltes parts d’Europa no només posa a les dones en risc de patir danys físics, sinó que també exerceix una pressió econòmica i mental indeguda sobre les dones i les famílies, sovint aquelles que viuen al marge de societat i que menys s’ho poden permetre.

Està àmpliament demostrat que tractar l’atenció reproductiva com un luxe no redueix el nombre d’avortaments, sinó que simplement porta a les dones a sotmetre’s a avortaments insegurs. La falta d’accés a un avortament segur acaba, pertorba i fa malbé innombrables vides i mitjans de subsistència.

Això ha d’acabar. Amb aquesta iniciativa es vol avançar cap a una política més justa.

El passat 24 d’abril es va posar en marxa aquesta campanya de manera coordinada en 11 països europeus: Polònia, França, Àustria, Croàcia, Irlanda, Finlàndia, Espanya, Eslovènia, Hongria, Itàlia i Dinamarca. La gratuïtat en l’avortament que s’exigeix també inclou el finançament per a les dones que desitgin desplaçar-se des dels seus països d’origen, on l’avortament estigui prohibit, a uns altres en què puguin practicar-se i garantir que puguin tornar de manera segura. Les dones migrants, les romanís o les demandants d’asil estan contemplades en la Iniciativa Ciutadana Europea perquè totes puguem exercir aquest dret.

Les promotores insisteixen en la necessitat de recollir 1.500.000 signatures i que, almenys, 250.000 signatures surtin del nostre país. I que estiguin llestes abans de les eleccions europees que se celebraran del 6 al 9 de juny de 2024.

Signa aquí: https://eci.ec.europa.eu/044/public/#/screen/home