Una cooperativa feminista? Reflexionem juntes!

Una cooperativa feminista? Reflexionem juntes!
17 juny 2019 Almena Cooperativa Feminista

L’octubre de 2018 vam començar a executar un projecte que per nosaltres té una importància cabdal: “De l’experiència al relat comú: guia per incorporar la perspectiva feminista a organitzacions de l’Economia Social i Solidària”. És una iniciativa, finançada per la Generalitat de Catalunya i per l’Ajuntament de Barcelona, que hem impulsat amb l’objectiu de desenvolupar eines concretes per incorporar la perspectiva feminista a les organitzacions de l’ESS, difondre-les i fomentar-ne la replicabilitat.

Per què és tan important per nosaltres? Perquè sorgeix de la necessitat imperiosa de fer una mirada cap endins, reflexionar, i explicar la nostra experiència a l’hora d’intentar dur el feminisme a la pràctica.

Mesos després de començar a treballar en el nostre relat, comptem amb unes reflexions inicials sobre les nostres prioritats, eines i també mancances pel que fa a la incorporació de la perspectiva feminista a la cooperativa. I pensem que ha arribat el moment d’obrir la mirada cap a altres cooperatives que també estiguin treballant en la mateixa línia, per tal de compartir reptes i avançar cap a un relat conjunt.

Per això, en les properes setmanes volem difondre les principals reflexions que han sortit en la primera fase del projecte, i que s’estructuren en quatre eixos:

  1. Les cures i la coresponsabilitat
  2. Horitzontalitat, xarxes i aliances
  3. Il·lusió, creativitat i creixement
  4. Transformació personal i social i incidència política

Des d’aquí, fem una crida a totes les entitats de l’ESS que estiguin treballant en la incorporació de la perspectiva feminista a compartir idees i pràctiques. El diàleg estarà obert a partir d’aquesta setmana a través de les nostres xarxes socials!