Una trentena d’entitats feministes reben formació en comunicació

Una trentena d’entitats feministes reben formació en comunicació
23 novembre 2018 Almena Cooperativa Feminista
Una trentena d’entitats feministes reben formació en comunicació

El projecte de creació d’una Xarxa de Comunicació Feminista (XCF) ha finalitzat la seva segona fase, centrada en la formació d’entitats de dones de la ciutat de Barcelona. L’objectiu és situar-les com a veus autoritzades davant els mitjans de comunicació, les institucions i la ciutadania, i millorar l’impacte de les seves actuacions comunicatives.

Per a això, s’han organitzat 10 sessions formatives en grup, on han participat una trentena d’entitats. Les sessions, de tres hores cadascuna, s’han centrat majoritàriament en l’àmbit comunicatiu. S’hi han tractat aspectes més tradicionals, com les dinàmiques organitzatives dels mitjans, la redacció de continguts en format periodístic o les eines comunicatives orals, però també d’altres més actuals i vinculats amb les noves tecnologies, com l’ús de les xarxes socials o la creació de memes i gifs.

A més, entre els mesos de setembre i novembre s’ha ofert la possibilitat de sol·licitar assessorament individualitzat amb les mateixes formadores i sobre les temàtiques ja tractades als cursos per tal d’aprofundir en aquelles considerades més útils per a cada entitat. D’aquesta manera, cadascuna d’elles ha pogut confeccionar l’itinerari formatiu que ha considerat més convenient.

Ambdues actuacions han tingut una molt bona rebuda per part de les entitats participants. També s’ha valorat positivament la flexibilitat de poder escollir les sessions (tant les de grup com les individuals) en funció dels punts febles comunicatius de cada entitat.